Achthovenerpolder is een fraai natuurgebied in de gemeente Leiderdorp. Door het gebied lopen populaire fietsroutes. In opdracht van de gemeente zorgde Infra-Solutions voor een kwaliteitsverbetering van de paden met hoogwaardige, gekoppelde prefab betonnen fietspadelementen.

Hoogwaardige, gekoppelde fietspadelementen 02Fietsen in dit natuurgebied is populair. Natuurlijk is dat niet alleen afhankelijk van het uitzicht, de paden moeten ook comfortabel fietsen. De gemeente Leiderdorp koos voor een kwaliteitsverbetering én verbreding van de huidige paden. Om dit te realiseren leverde Infra-Solutions ruim drie kilometer hoogwaardige, prefab betonnen fietspadelementen. De snelle montage was in handen van aannemersbedrijf Gebr. Van der Poel uit Oud-Ade

Hoogwaardige, gekoppelde fietspadelementenverbinding strips
De bodem in het natuurgebied bevat veel veengrond. Daarom koos de aannemer voor een solide maar lichte fundering. Om verzakkingen te voorkomen zijn de platen onderling met elkaar verbonden met kunststof verbinding strips. De platen zijn aan de bovenzijde voorzien van een Gian 100 structuur. Dit voorkomt gladheid bij bijvoorbeeld regenachtig weer.

Ongevoelig voor boomwortels
Net als in elk natuurgebied veroorzaakt de sterke wortelgroei van bomen ook in de Achthovenerpolder verzakkingen en beschadiging aan de wegen en paden. Deze fietspadelementen zijn ongevoelig voor boomwortels. Kortom: een comfortabele, hoogwaardige en duurzame oplossing!