Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn ervan overtuigd dat we die kunnen waarborgen door het gebruik van hoogwaardige materialen. Maar de belangrijkste verzekering voor een goed eindresultaat is wel de relatie met onze projectpartners. De nauwe samenwerking met architecten, opdrachtgevers en aannemers leidt tot een custom made eindresultaat, dat jarenlang mee kan. Park Pergola in Utrecht Leidsche Rijn is een voorbeeld waar die duurzaamheid fraai tot uiting komt.

park pergola Het is alweer 7 jaar geleden dat wij onze bijdrage mochten leveren aan project ‘Park Pergola’. Het bijzondere ontwerp (gemaakt door architectenbureau West 8) ligt in het Máximapark in het hart van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het project bestaat uit betonnen honingraatelementen van 6 meter hoog, ruim 3 meter breed en 80 centimeter diep. De aaneengeschakelde elementen vormen een transparante rand die de verbinding vormt tussen twee delen in het park: de dynamiek van Lint en de rust van de Binnenhof.

park pergolaDe buitenzijde van de honingraat is gemaakt van zelf verdichtende beton. Deze gladde, afgeronde vorm geeft de pergola een zachte uitstraling. De binnenzijde heeft een opengewerkte structuur, waarin plantjes zich kunnen hechten. De wand is gemaakt met een lichte curve. De afwijkende eindelementen van de pergola zijn voorzien van dierenmotieven die op Escher-achtige wijze vanuit de honingraatstructuur ontstaan.

Park Pergola is na 7 jaar volledig to wasdom gekomen. Het park wordt dagelijks door veel mensen met plezier gebruikt. We zijn enorm trots op dit duurzame project waarin cultuur en natuur samenkomen en een waardevolle allure geeft aan het Máximapark.