Nieuws en Projecten2017-04-18T12:14:55+00:00

Projecten

Infra-Solutions naar de beurs

logo kwsOp 4 en 5 mei moet het centrum van Amsterdam er natuurlijk perfect uitzien. Daarom is Aannemersbedrijf KWS hard aan het slag om de laatste bestratingswerkzaamheden rondom de Beurs van Berlage en het beursplein af te ronden.

Voor dit werk verzorgt Infra-Solutions het voegwerk. Het gaat om levering en aanbrengen van totaal 5.000 meter voegmortel. Na het aanbrengen van de voegmortel in de voegen van de bestrating, wordt deze mortel hard. Dit voorkomt de groei van onkruid en vervuiling in de voeg. Zo blijft het centrum van onze hoofdstad jarenlang prachtig schoon!

Pieter Smit kiest voor klimaatbestendig terrein door afkoppeling hemelwater middels betonplaten

Doorgroeiplaat Pieter Smit mal

Mal voor doorgroeiplaat Pieter Smit mal

Pieter Smit is de specialist in het vervoeren, opbouwen en technisch realiseren van theater, pop & rock, entertainment en sportevenementen in heel Europa. Begin dit jaar heeft het bedrijf een nieuw terrein aangekocht in Nieuw-Vennep voor de stationering van haar vrachtwagens.

Voordat het terrein in gebruik kan worden genomen moet het eerst worden ingericht met verhardingselementen. Met het oog op duurzaamheid en milieu koos besloot de directie van Pieter Smit het terrein klimaatbestendig in te richten middels de betonnen doorgroeiplaten van Infra-Solutions. Dit betekent: regenwater loskoppelen van de riolering en (zoals het waterplan van het Hoogheemraadschap voorschrijft) het water daar te laten waar het valt. Deze betonnen doorgroeiplaten zijn voorzien van gaten waardoor het hemelwater direct in de ondergrond kan wegvloeien. De drainagelaag onder de platen reguleert het vertraagd afvoeren van het water.

Momenteel is de productie in volle gang. Infra-Solutions ontwierp de plaat en verzorgd de maltekening. In samenwerking met Dikkenberg Beton in Lunteren worden de elementen geproduceerd. Binnenkort kunnen de eerste platen worden uitgeleverd.

Doorgroeiplaat Pieter Smit mal 02

De eerste platen komen uit de mal.

Onkruidvrije rotondes in Oldenzaal

De N342 (nabij 33 Oldenzaal) behoort tot de vijf drukste provinciale wegen van Oost-Nederland. Om de verkeerstroom goed en veilig te laten verlopen besloten de gemeente Oldenzaal, de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat de rijbaan tussen de kruising Jufferbeek Zuid en de aansluiting op de A1 te verdubbelen en drie rotondes aan te leggen. Aannemersbedrijf BAM kreeg de opdracht.

Onkruidvrije rotondes in Oldenzaal

logo bamOnkruidvrije bestrating
De rotondes zijn fraai vormgegeven met okergele betonstraatstenen. Om te voorkomen dat onkruid in de voegen van de stenen zou kunnen ontstaan vroeg BAM Infra-Solutions de stenen af te voegen met Infra Voegmortel E N. Dit is een voegmortel op basis van zand met kunsthars en verharder. De kunsthars reageert met de verharder. Na de verwerking van de mortel in (de voegen van) de bestrating, wordt deze voegmortel hard. Dit voorkomt de groei van onkruid en vervuiling in de voeg.

KWS sterk in onderscheidend vermogen

Infra-Solutions biedt een aantrekkelijk assortiment lijmen en hechtmortels voor een solide bevestiging van banden, blokken en andere elementen op asfalt en beton. Voor de verbetering van de middengeleiders van Bennebroekerweg gebruikte aannemersbedrijf KWS 9.000 kg FixMix 0-8 sterk verbeterde polymeer hechtmortel.

logo kwsIn het Noord-Hollandse dorp Zwaanshoek werkt aannemersbedrijf KWS momenteel hard aan de verbetering van de verkeersveiligheid van de Bennebroekerweg. Om dit te bewerkstelligen wordt de middengeleiders tussen de verschillende weghelften verhoogd. Vereiste hierbij is dat de middenbaan goed overrijdbaar blijft voor het vrachtverkeer.

FixMix 0-8, dé concurrent op prijs én kwaliteit
Voor de verlijming van de stenen op het asfalt leverde Infra-Solutions KWS een praktische menginstallatie met 9.000 kg FixMix 0-8. Groot voordeel is dat deze hechtmortel gemakkelijk tot wel 10 cm of  meer kan worden opgebouwd.

Deze FixMix 0-8 wint het gemakkelijk van alle concurrerende, bekende merken in de markt, zowel op kwaliteit, verwerking én prijs. Onze FixMix 0-8 is direct uit voorraad leverbaar. Ook in kleine hoeveelheden!

Meer weten? Bel 085 – 877 28 24 of mail naar info@infra-solutions.nl

  • Lijmen en hechtmortels van Infra-solutions

KWS en Infra-Solutions voegen allure en grandeur toe aan Amsterdam

logo amsterdam

Vanaf het Damrak tot en met het Cornelis Troostplein… Amsterdam maakt werk van de historische entree van de stad! In opdracht van KWS leverde Infra-Solutions de voegmortel en bracht het aan.

Amsterdam wil van de entree van haar historische binnenstad een hoogwaardige omgeving maken waar mensen zich prettig voelen. De hoofdstad doet dit onder andere door een mooie bestrating met schone voegen.

voegmortels voor Amsterdam

Aannemersbedrijf KWS nam de opdracht aan en koos voor het gebied rondom de Beurs van Berlage voor de hoogwaardige epoxygebonden voegmortel van Infra-Solutions. Door het aanbrengen van deze voegmortel in de voegen van het natuurstenen straatwerk wordt het vuil geweerd en onkruid voorkomen. In totaal wordt de voegmortel op 5000 m2 natuurstenen bestrating aangebracht.

Met dit project brengt Amsterdam de allure en de grandeur terug in de stad!

Asfaltrenovatie Total Lubricants

Om de paar jaar voert Total Lubricants groot onderhoud uit op haar fabriek in Beverwijk. Infra-Solutions biedt de helpende hand met professionele asfaltreparatie-producten.

Total Lubricants Beverwijk is één van de meest moderne vetfabrieken binnen de Total Groep in Europa. Het bedrijf maakt producten voor de automotive, landbouw en industriële branche.

Voor het groot onderhoud en revitalisatie van het buitenterrein koos Total voor de asfaltreparatie-producten van Infra-Solutions. Na het uitfresen van het oude asfalt is er een nieuwe deklaag aangebracht. Vervolgens zijn de kleine reparatieplekken met reactief asfalt gerepareerd in de korrelgrootte 0-3 en 0-5. De fijne naden gerepareerd met herparid sm 0-3. Tot slot is het vernieuwde terrein voorzien van de benodigde belijning voor de looproutes.

Met deze revitalisering is Total Lubricants voor lange periode verzekerd van een uitstekende bereikbaarheid van haar bedrijfsterrein.

Infra-Solutions:

  • Specialist in maatwerkprojecten

  • Compleet assortiment voor grond-, weg- en waterbouw

  • Innovatief

  • Deskundig advies en begeleiding bij uw project

  • Ruim 30 jaar ervaring

  • Expert in applicatiewerken