Met ruim 30.000 studenten is de Universiteit van Amsterdam (UvA) de grootste universiteit van Nederland. Om de campus klaar te maken voor de toekomst besloot het bestuur tot een grote renovatie van de gebouwen en het omliggende terrein. Voor het buitenterrein leverde Infra-Solutions solide betonnen zitelementen.

UniversiteitsbankNaast de collegebanken is ook het buitenterrein van de UvA erg populair bij studenten, medewerkers, omwonenden en bezoekers. Het is dé plek om even een luchtje te scheppen, gezellig te praten of gewoon even te ontspannen. In het kader van de renovatie van de campus besloot het bestuur om ook de buitenruimte grondig aan te pakken.

Grondkerende zitbanken
Voor de kades langs de waterkant produceerde Infra-Solutions ruim 200 robuuste betonelementen die functioneren als grondkering en tevens dienen als comfortabele zitelementen. Door de strakke vormgeving en lichtgrijze kleur hebben de banken een moderne uitstraling. Naast het standaardformaat (50/45 x 50 x 200 cm) leverde Infra-Solutions ook diverse maatwerk passtukken waardoor de elementen mooi aansluiten op de naastgelegen brug. Aannemersbedrijf Vessies uit Lisse verzorgde de professionele plaatsing van de banken.