prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 07De Radboud Universiteit Nijmegen heeft zeven faculteiten en meer dan 18.000 studenten. Midden in deze campus ligt een plein dat de verschillende gebouwen met elkaar verbindt. In samenwerking met Karres+Brands Landschapsarchitecten uit Hilversum verzorgde Infra-Solutions de herinrichting van het plein.

Tussen de verschillende gebouwen van de Radboud Universiteit Nijmegen ligt een groot plein. Het plein dient als verbinding tussen de verschillende gebouwen en als de plek waar studenten kunnen wandelen, ontspannen socializen of studeren.

prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 06Karres+Brands Landschapsarchitecten BV uit Hilversum ontwierp de nieuwe herinrichting van het plein, waarbij smaakvolle combinatie werd gevonden van functionaliteit en ontspanning. Voor dit project produceerde en leverde Infra-Solutions fraaie antraciete platen in afwijkende maten die strak op elkaar aansluiten. De voegen van de paden die hierdoor ontstaan vormen een mooi doorlopend lijnenspel en geven het geheel een speelse uitstraling. Om bij nat weer gladheid te voorkomen, zijn de platen licht gestraald.
Langs de looppaden zijn robuuste banden van hetzelfde materiaal geplaatst. Ze zijn deels omkleed met hout, zodat de gebruikers van de campus er prettig op kunnen zitten.
Het geheel is fraai aangekleed met bomen, struiken en groenperken. De combinatie van antraciete banden en platen, in combinatie met het groen, geeft het plein een frisse en natuurlijke uitstraling.

  • prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 26
  • prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 07
  • prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 21
  • prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 22
  • prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 23
  • prefab betonelementen Radboud Universiteit Nijmegen 24