West 8 is een architectenbureau met lef. Met vakmanschap en een eigenzinnige en verfrissende benadering, durven ze af te wijken van de platgetreden paden. Dat resulteert in verrassende ontwerpen en ideeën voor stedelijke en landschappelijke gebieden. Zo ook in Utrecht Leidsche Rijn.

prefab betonelementen maximaband inzet 03Het Jac P Thijsse lint is een langgerekte fiets- annex wandelroute om het Leidsche Rijn Park in Utrecht waar de bewoners van Leidsche Rijn ontspannen kunnen recreëren en genieten van de prachtige omgeving.

Voor de randen langs de route maakte West 8 een unieke ontwerp: een band waar in het oppervlak een verzonken bloemmotief is verwerkt. Naast rechte banden zijn ook bochtbanden, verkeersdrempels en speciale inritten ontworpen. Door het groene en zachte uitstraling sluit de band harmonieus aan bij de groene omgeving.

De experts van Infra-Solutions produceerden de banden. Geen eenvoudige klus, want doordat het bloemmotief maar 2 mm diep ligt en hoge eisen die aan de uitvoering van de band werden gesteld, vereist de productie nauwkeurig vakmanschap.

Tijdens de tweede fase van het project zijn er nog 5.000 banden in allerlei stralen geproduceerd en door Aannemersbedrijf Van Wijk uit Nieuwegein geplaatst. Totaal maar liefst 20 kilometer!